Składniki:
80 dag mielonego (obojętnie jakie),
1 puszka czerwonej fasoli,
1 puszka białej fasoli (może być w zalewie pomidorowej),
1 słoik ogórków korniszonów,
1 duży (litrowy) ketchup łagodny
Jak przyrządzić?
Mielone smażymy na małe kotleciki (normalnie jak na obiad), odkładamy żeby wystygły, razem mieszamy fasolę, pokrojone korniszony i wyciskamy cały ketchup (dokładnie wymieszać). W płaskim naczyniu na dno układamy kotleciki i zalewamy powyższym. Naprawdę jest super, najlepiej trzymać w lodówce - czekam na propozycje co tu dodać - bo myślę, że na tym nie trzeba skończyć. Na imprezie znika błyskawicznie, chociaz robię dwie porcje.
Jak podawać?
...na talerzach :)))
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | leniwa |