Składniki:
750g śledzi z zalewy octowej,
6 jajek ugotowanych na twardo,
3 średnie cebule czerwone,
1 puszka czerwonej fasoli,
majonez kielecki (jak ktoś woli łagodniejszą wersję, można rozcieńczyć jogurtem naturalnym)
Jak przyrządzić?
Śledzie kroimy na niemałe kawałki, jajka też na większe kawałki. Cebulę w półkrążki, dodajemy przepłukaną fasolę z puszki, pieprz do smaku i zalewamy majonezem, na 1 h do lodówki.
Potrzebne przybory:
Miska, deska do krojenia, nóż, sito do przepłukania fasoli.
Jak podawać?
Sałatkę można podawać z pieczywem lub bez, jak kto lubi.
Uwagi:
Polecam ,jest szybka i bardzo smaczna.Podając taką sałatkę mile zaskoczysz gości.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Gonia |