Składniki:
podudzia z kurczaka /mogą być piersi, skrzydła itp.../, oliwa z oliwek, marchew, majeranek, vegeta.
Jak przyrządzić?
Części z kurczaka posmarować oliwą i odrobiną sosu sojowego /niekoniecznie/. Natrzeć solą /lepsza vegeta/ i posypać majerankiem. Na rozgrzaną oliwę położyć kawałki kurczaka i obsmażyć do zrumienienia skórki. Całość zasypać dużą ilością pokrojonej marchewki i co jakiś czas po przykryciu można podlać wodą /jak marchew puści to nic nie trzeba podlewać/. Obsypać majerankiem i co jakiś czas przemieszać.
Jak podawać?
najlepiej z frytkami i latem mogą być buraczki, mizeria, sałatka z pom-ogórków, zimą zaś chyba z kapuchą.
Uwagi:
Koniecznie spróbuj, PYCHA!!! Znajomy przyjechał z Francji i tym sosem z marchewek smarował sobie wszystko - sam jest kucharzem /tylko nie piszcie kiepskim, bo jego żarełko choć inne było b. dobre/.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Koba |