Składniki:
- pierś z kurczaka - tyle połówek ile gości
- ser żółty
- pieczarki
- masło
- przyprawy
Jak przyrządzić?
Połówkę piersi nacinamy nożem tak aby powstała nam kieszonka. Następnie "przewlekamy" ją na drugą stronę. Mięso narynujemy, przyprawy wedle uznania, ja proponuję sól, pieprz ;-), papryka ostra i słodka, oregano, czosnek granulowany, łyżka oleju. Mięsko powinno sobie tak leżeć... im dłuzej tym lepiej, najlepiej zrobić to dzień wcześniej i będzie pyszne. Po wyjęciu z marynaty wkładamy weń żółty ser, drobno posiekane pieczarku i masło, ile się zmieści tyle wkładać. Spinamy taką naszę kieszonkę drobiową wykałaczkami i możemy smażyć na masełku, nie panierujemy!
Potrzebne przybory:
Nóż i widelec
Jak podawać?
Z sosem czosnkowym i brązowym ryżem.
Uwagi:
Smacznego, nie może nie smakować
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Tveety - kucharz hehehe |