Sk艂adniki:
100 g cukru,
180 ml wody,
60 ml soku z pomaranczy lub ananasa,
500 g swiezych truskaweczek
Jak przyrz膮dzi膰?
W rondelku podgrzac wode z cukrem az sie rozpusci. Nastepnie zagotowac. Odstawic z ognia i ostudzic. W mikserze wymieszac sok oraz truskawki na pureewyjac i wlozyc do syropu, zamieszac. Dobrze schlodzic, po czynm zamrozic.
Potrzebne przybory:
rondelek, mikser, pojemnik na lody lub pucharki
Jak podawa膰?
mozna z bita smietanka i dekorowac swiezymi truskawkami lub ananasem, pomarancza
Uwagi:
Koszt zalezny od ceny truskawek.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 875 ml |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Przybli偶ony koszt | 4 z艂 |
Autor | izabelka-gaca |