Składniki:
- tuńczyk w puszce (1 lub 2 puszki)
- 10 - 12 jaj ugotowanych na twardobr>
- nieduża cebulkabr>
- majonezbr>
- sól, pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Ugotowane jaja podusić tak jak na puree. Ja używam do tego "mechanizmu" do duszenia gotowanych ziemniaków. Mozna przekręcić przez maszynkę.Cebulkę kroję drobniutko, tuńczyka odsączam. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku i wymieszać z majonezem. Jak troszkę postoi w lodówce to się "przegryzie" i jest lepsze. Ze świeżym chlebkiem poprostu pycha.
Uwagi:
Pasta niedroga, szybka i łatwa w przyrządzeniu.Naprawdę polecam!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Joanna |