Kremóweczka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

ciasto: 2 szklanki mąki, pół szklanki śmietany, 250 gram margaryny
krem: szklanka mąki, cukier waniliowy, 1 litr mleka, 3/4 szkl cukru, 1 jajo, 2 żółtka

Jak przyrządzić?

Ciasto ze składników zgnieść. Podzielić na 2 części. Każdą z nich rozwałkować, potrzepać mąką ,złożyć i rozwałkować. Tak 3 razy. Włożyć do lodówki tak przygotowane rozwałkowane placki. po 20 minutach upiec 1 potem 2 placek w temp. 180 stopni przez 30 minut. Krem: pół litra mleka zagotować i na gotujące się mleko wlać wymieszane wcześniej ze sobą pozostałe składniki. Placki przełożyć ciepłym kremem. posypać cukrem pudrem. Najlepsze do zjedzenia na drugi dzień.

Potrzebne przybory:

wałek, stolnica, blaszka

Jak podawać?

na zimno.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt8 zł
AutorDotti

Kremóweczka: Podobne przepisy

Powiązane Tematy