Sałatka przekładana z selerem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

sloik selera, puszka kukurydzy, majonez lub jogurt naturalny (wg uznania), ananas (najlepiej z puszki), 10 plasterkow szynki, por, 4 jajka, natka pietruszki, sol, pieprz, sok z cytryny

Jak przyrządzić?

skladniki ukladamy w misce od dolu po kolei:
- pol sloika selera
- kukurydza
- ananasy (pokrojone w kostke)
- reszta selera
- szynka (pokrojona w kostke)
- majonez (tak zeby pokryl szynke; moze byc jogurt naturalny)
- por - posolic, popieprzyc, skropic sokiem z cytryny
- majonez lub jogurt naturalny
- 4 jajka - ugotowane na twardo i pokrojone w kostke
- posiekana natka pietruszki

Jak podawać?

Najlepiej smakuje jak "postoi" okolo pol godziny w lodowce.

Uwagi:

Jajka mozna zetrzec na tarce do warzyw na drobnych oczkach.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt20 zł
AutorKarolina Lapuszek

Sałatka przekładana z selerem: Podobne przepisy

Sałatka przekładana z selerem: wypróbuj również

Powiązane Tematy