Składniki:
makaron (najlepiej nitki lub świderek), ser żółty, puszka tuńczyka, kosta rosołowa, łyżka masła (margaryny), sół pieprzi ...i jakieś tam przyprawy wg własnego uznania
Jak przyrządzić?
Tak jak ja to robię... makaron gotujemy z kostką rosołową wg przepisu na opakowaniu, ugotowanego nie studzimy, nie hartujemy przez polewanie zimna woda bo wypłuczemy rosołek z kostki, rzucamy to na patelnię z masłem i smażymy chwilkę dodając sól i przyprawy, dodajemy tuńczyka i chwilkę jeszcze smażymy aby tuńczyk doszedł, na końcu dajemy starty ser aby powstała taka skorupa z wierzchu (ma się roztopić) - jak ktoś chce może pomieszać ...w każdym razie pycha.
Potrzebne przybory:
coś do gotowania i patelnia...standardowo
Jak podawać?
na talerzach :-)) choc z patelni też fajnie smakuje
Uwagi:
Kostka bulionowa nie jest obowiązkowa ...wg własnego uznania.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | hehe no troszkę |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | inkaR |