Sk艂adniki:
4 serki homogenizowane, 1 zelatyna, galaretka truskawkowa, biszkopty, truskawki
Jak przyrz膮dzi膰?
Na tortownicy poukladac biszkopty. Nastepnie do blaszanej miski wlac 4 serki homogenizowane, wymieszac je z zelatyna... Zelatyne mieszac z zimna woda a potem na gaz i pomalu wlewac do serkow. Wyrobione serki wlac na biszkopty, postawic do lodowki by stezalo. Ugotowac galaretke. Poczekac az stezeje i nastepnie wlac na serki do tortownicy ale po odczekaniu tak 30 mniut by serki sie ustaly, byly sztywne. Wszystko udekorowac truskawkami.
Potrzebne przybory:
lyzka ;-),tortownica
Jak podawa膰?
na talerzyki
Uwagi:
Zelatyne rozpuscic w zimnej wodzie, a nastepnie podgrzac na gazie by byla plynna i wlewac pomalu do serkow.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 20 |
Przybli偶ony koszt | 6 z艂 |
Autor | emis160 |