Składniki:
3 duże cebule,
1 kg mielonego mięsa,
1 łyżka vegety,
1 duża puszka pomidorów,
1 duża puszka papryki w occie,
1 duży słoik pieczarek w occie,
1 kremówka,
200g sera topionego
Jak przyrządzić?
Zrobić małe mielone z cebulą, do garnka wlać 2l wody i dodać vegetę. Zagotować. Dodać pomidory z sosem, pokrojoną paprykę z zalewą, pokrojone pieczarki z zalewą. Wszystko zagotować. Dodać mielone. Doprawić pieprzem, solą, majerankiem i oregano. Dodać ser i zaprawić śmietaną. Gotować na małym ogniu przez 20 minut.
Jak podawać?
Zupa jest naprawdę dobra. Polecam!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Emilka |