Sk艂adniki:
oko艂o 50 dag piersi z kury,
puszka czerwonej fasoli,
puszka kukurydzy,
2 ma艂e puszki koncentratu pomidorowego,
przyprawa meksyka艅ska,
czosnek granulowany,
papryka ostra,
oregano i zio艂a prowansalskie,
kostka roso艂owa,
troch臋 m膮ki z wod膮 do zag臋szczenia,
olej lub lepiej oliwa z oliwek
Jak przyrz膮dzi膰?
I po kolei: kur臋 oprawiasz i kroisz w ma艂e kawa艂ki; na patelni臋 nala膰 olej lub oliw臋 i podgrza膰 to; jak si臋 podgrzeje wrzuci膰 mi臋so i troch臋 przypraw - zio艂a, papryk臋 i przypraw臋 meksyka艅sk膮 - 偶eby si臋 podpali艂y razem z mi臋sem; jak si臋 mi臋so zetnie doda膰 ods膮czon膮 czerwon膮 fasole i ods膮czon膮 kukurydze, koncentrat oraz kostk臋 roso艂ow膮 rozrobion膮 w po艂owie szklanki wody; wymiesza膰 na patelni na ma艂ym ogniu, nie przykrywa膰 i niech si臋 gotuje jakie艣 15 minut - mieszaj tak 偶eby nie pryska艂o dooko艂a, dodaj jeszcze przyprawy meksyka艅skiej, aha i czosnku granulowanego. Podgrza膰 i jak trzeba zag臋艣ci膰 m膮k膮.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 2-3 |
Przybli偶ony koszt | 20 z艂 |
Autor | BladeRunner |