Sk艂adniki:
ziemniaki, 1 cebula, kilka zabkow czosnku, majonez, smietana, sol, swiezo zmielony pieprz, koperek, szczypiorek
Jak przyrz膮dzi膰?
1. Ziemnaki gotujemy w mundurkach az beda miekkie, nastepnie studzimy, obieramy i kroimy w talarki.
2. Przygotowujemy sos: majonez rozrabiamy ze smietana dodajemy rozgnieciony czosnek, sol, pieprz i pokrojona zielenine.
3. Wkladamy do lodowki na 1/2 godziny aby nabral smaku.
4. Cebule kroimy w piorka i mieszamy z ziemniakami.
5. Na koniec ziemniaczki polewamy sosem, po wymieszaniu wkladamy do lodowki.
Potrzebne przybory:
miska, noz, lyzka
Jak podawa膰?
najlepsza jest schlodzona z bagietka lub tostami
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | srednio, chyba ze uzywa sie majonezu light |
Przybli偶ony koszt | 5 z艂 |
Autor | offca |