Składniki:
ziemniaki, 1 cebula, kilka zabkow czosnku, majonez, smietana, sol, swiezo zmielony pieprz, koperek, szczypiorek
Jak przyrządzić?
1. Ziemnaki gotujemy w mundurkach az beda miekkie, nastepnie studzimy, obieramy i kroimy w talarki.
2. Przygotowujemy sos: majonez rozrabiamy ze smietana dodajemy rozgnieciony czosnek, sol, pieprz i pokrojona zielenine.
3. Wkladamy do lodowki na 1/2 godziny aby nabral smaku.
4. Cebule kroimy w piorka i mieszamy z ziemniakami.
5. Na koniec ziemniaczki polewamy sosem, po wymieszaniu wkladamy do lodowki.
Potrzebne przybory:
miska, noz, lyzka
Jak podawać?
najlepsza jest schlodzona z bagietka lub tostami
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | srednio, chyba ze uzywa sie majonezu light |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | offca |