Składniki:
- 1 kg skrzydełek
- 1 szkl. sosu sojowego
- 2-3 łyżki miodu
- papryka czerwona słodka
- łyżeczka margaryny
Jak przyrządzić?
Obtoczyć skrzydełka w papryce i odstawić na jakieś 2 godziny. Następnie tak przygotowane skrzydełka ułożyć w żaroodpornym naczyniu uprzednio posmarowanym tłuszczem i piec do czasu aż skrzydełka się zrumienią, po czym zalać skrzydełka sosem (sos sojowy wymieszać z miodem) i piec ok. 0,5 godz. w temp 180 st. C. Po tym czasie dodać łyżeczkę margaryny i bez przykrycia wstawić na parę minut do piekarnika. SMACZNEGO!
Potrzebne przybory:
żaroodpone naczynie
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Ewela |