Zupa fasolowa
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/zupa-z-bialej-fasoli-cc394b8c023,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Zupa fosolowa to potrawa, którą naprawdę można się najeść. Jest gęsta, smaczna i tania. Jedynym problemem jest sama fasola, którą przed ugotowaniem należy moczyć przynajmniej przez kilka godzin, ale jeśli pomyślisz już dziś o jutrzejszym obiedzie, nie będzie żadnego problemu. Zobacz jaki to proste.
Przygotuj:
- 20 dag fasoli perłowej
- 30 dag włoszczyzny
- 1,7 l bulionu drobiowego
- łyżkę masła
- 5 ząbków czosnku
- paprykę w proszku
- sól
- pieprz
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
1. By zrobić zupę z białej fasoli, musisz moczyć fasolę przez całą noc.
2. Jeśli pierwszy warunek został spełniony, możesz już przygotowywać pyszny obiad. Zacznij od ugotowania fasoli w bulionie.
3. Kiedy będzie miękka, dodaj pokrojoną włoszczyznę. Pozwól, by miękła przez pół godziny.
4. A teraz będzie ci potrzebny blender. Zmień zupę z białej fasoli w zupę krem.
5. To będzie danie z makaronem. Wrzuć kokardki i dopraw pyszną zupę. Dodaj sól, pieprz, paprykę oraz czosnek. Ten ostatni składnik musisz najpier przecisnąć przez praskę i przez chwilkę podsmażać na maśle. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze