Fasola perłowa

Właściwości fasoli

... Fasolę można jeść przez cały rok, choć najsmaczniejsza jest jesienią i zimą. W tym czasie, kiedy nie ma świeżych warzyw, fasola dostarcza do organizmu wszystkich niezbędnych składników odżywczych ... . Fasola dotarła do Europy dzięki Kolumbowi. ...

dawno temu

6 nietypowych gatunków fasoli

... W Polsce, najpopularniejszy jest Jaś, ale to nie jedyny gatunek fasoli, jakim możemy się raczyć. W sumie na świecie uprawia się prawie 400 gatunków fasolki.Zimą, fasola jest idealnym uzupełnieniem ... diety w białko i minerały, a potrawy na ...

dawno temu

Zupa z czerwonej fasoli

... Ostatnio kupiłam czerwoną fasolę. Dodałam kilka ziaren do sałatki, a reszta stała bezużytecznie w lodówce. Bardzo nie lubię jak jedzenie się marnuje i nie mogłam pozwolić, by tak się stało ... . Postanowiłam więc zrobić zupę z czerwonej fasoli. ...

dawno temu

Sałatka z czerwoną fasolą

... . Jedną z nich niewątpliwie jest ta przyrządzona z użyciem czerwonej fasoli. Przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się więcej na temat tej wyjątkowej rośliny, a także poznasz przepis na przygotowanie sałatki z jej udziałem. ... . Jedną z nich ...

dawno temu

Zupa fasolowa

... Zupa fosolowa to potrawa, którą naprawdę można się najeść. Jest gęsta, smaczna i tania. Jedynym problemem jest sama fasola, którą przed ugotowaniem należy moczyć przynajmniej przez kilka godzin, ale jeśli pomyślisz już dziś o jutrzejszym ...

dawno temu

Fasola fava po egipsku

... do Egiptu! Znudziła ci się już fasola w sałatkach czy fasolka po bretońsku? Spokojnie, mam coś fajnego w zanadrzu: fasola ful medames po egipsku. ... do Egiptu! Znudziła ci się już fasola w sałatkach czy fasolka po bretońsku? Spokojnie, mam coś ...

dawno temu

Fasola z boczkiem - danie na rozgrzanie

... Fasola z boczkiem to danie, które nas rozgrzeje w zimny dzień, doda energii i sprawi, że jeszcze długo, długo po obiedzie będziemy czuły się syte. By cieszyć się jej smakiem, musisz jednak rozpocząć ... ziemniaki2 cebulesólpieprzlistek ...

dawno temu

Biała fasola wyskrobie skrobię

... te potrawy posiadają dużo skrobi, która odkłada się w organizmie w formie tłuszczu. Jak temu zaradzić nie rezygnując z ulubionych smaków? Zaprzyjaźnij się z białą fasolą. ... To strączkowe warzywo pozwala chudnąć nie rezygnując z potraw bogatych ...

dawno temu

Fotele zdobione macicą perłową

... Zobacz luksusowe wanny Koreański designer użył do ich stworzenia naturalnej macicy perłowej. A dokładniej rzecz ujmując – setek małych dysków z tego materiału, które odbijają światło w zależności ...

dawno temu

Kobiecy zegarek od Locman

... Producent zegarków Locman może się pochwalić kolejną pozycją w swoim portfolio. Kolekcja Cavallo Pazo, bo o niej mowa, spodoba się na pewno każdej z Was. Dostępne są w dwóch bardzo kobiecych kolorach: perłowym różowym oraz perłowym błękitnym. ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść warzywa strączkowe?

... to groch i fasola. W niektórych domach czasem pojawia się bób, soja oraz soczewica. A jest jeszcze tyle gatunków godnych polecenia np.: groch egipski, fasola peruwiańska, fasola mungo, groch cukrowy, fasola ... do sałatek, do pieczonych mięs. ...

dawno temu

Lody z marchewką czy z bekonem?

... Latem wśród deserów królują lody. Waniliowe, czekoladowe czy owocowe to nic nowego. Ale czy próbowałyście lodów marchewkowych, z zieloną herbatą, z bekonem albo z czerwoną fasolą? ... Latem wśród deserów królują lody. Waniliowe, czekoladowe czy ...

dawno temu

Black-eyed pea – nakrapiana fasolka na szczęście

... Black-eyed pea to uprawiana na południu USA biała fasola z czarnymi plamkami, wedle tradycji przynosząca szczęście i spożywana w ostatnią noc roku. ... Black-eyed pea (także black-eyed bean) to pochodząca z Zachodniej Afryki biała fasola z ...

dawno temu

Elegancki zegarek w sam raz na uroczystą kolację

... Tym razem będzie o bardzo eleganckim zegarku od Gucciego, który na pewno spodoba się każdej kobiecie... Wykonany jest z 18-karatowego złota, 106 brylantów oraz masy perłowej... Po prostu marzenie. ... Tym razem będzie o bardzo eleganckim zegarku ...

dawno temu

Warzywa strączkowe

... strączkowychDo roślin strączkowym spożywanych w rożnych kuchniach świata zalicza się: białą fasolę, zielony groszek, fasolę szparagową, soczewicę jadalną, bób i soję. Szeroko znane są ich właściwości smakowe ... fasoli (346 kcal), soi (360 kcal) ...

dawno temu

Polub kaszę!

... technologicznej. Kasza jęczmienna jest jedną z najczęściej spożywanych w Polsce. Dwa najpopularniejsze rodzaje, jakie trafiają na nasze stoły, to pęczak i kasza perłowa. Pęczak jest najmniej przetworzony ...

dawno temu

Świąteczny make up według makijażystki gwiazd

... Jak się umalować na Święta? To pytanie zadajemy sobie co roku. Choć mega-szaleństwa z kolorami i brokatem raczej nie są w dobrym stylu na tę okazję, to wszelkie odcienie szarości, srebra, czy połyskujące, perłowe cienie i szminki spiszą się ...

dawno temu

Powiązane Tematy