Składniki:
fasola czerwona, papryka czerwona, kukurydza, cebulka czerwona, tuńczyk w sosie własnym, sałata zielona, sok z cytryny, oliwki czarne, pieprz biały do smaku i sól, koperek i szczypiorek do smaku
Jak przyrządzić?
Wymieszać 1,5 szklanki fasoli czerwonej uprzednio namoczonej i ugotowanej lub z puszki, pół czerwonej papryki pokroić, dodać pół puszki kukurydzy, pół cebulki lub całą dla ostrzejszego smaku, pokroić. Sałatę porwać na kawałki, wszystko wymieszać delikatnie, skropić sokiem z cytryny, przyprawić szczypiorkiem i koperkiem, pieprzem i solą do smaku. Aby uzyskać lepszy smak, można dodać tuńczyka sałatkowego.
Uwagi:
Potrawa dodaje siły fizycznej i psychicznej.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | rozalia22 |