Składniki:
1 główka kapusty młodej,
duża cebula,
ok. 4 ziemniaki,
szklanka śmietany,
kostka rosołowa,
pół kostki masła,
przyprawy,
koperek.
Jak przyrządzić?
Kapustę poszatkować i gotowac w niewielkiej ilości wody. W osobnym naczyniu ugotować ziemniaki, następnie je utłuc i pozostawic do ostygnięcia. Na maśle podsmażyc cebulkę. Do ostygniętych ziemniaków dodac śmietanę i wymieszac, następnie dodać uzyskaną masę do kapustki (ugotowanej, odcedzonej). Dodajemy również podsmażoną cebulkę oraz kostkę rosołową. Na końcu koperek, i niech nam się to dusi paręnaście minutek. Wychodzi przepyszne, może proste i mało odkrywcze ale za to... mniam :)
Jak podawać?
dla mnie pysznym uzupełnieniem jest kotlecik mielony
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Porcje | sporo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Asega |