Błyskawiczne leczo

Przepis kulinarny

Składniki:

400 g pieczarek,
400 g kapusty pekińskiej,
400 g parówek cielęcych,
300 g papryki konserwowej w słoiku,
2 cebule,
pęczek szczypiorku,
masło,
fix do gulaszu

Jak przyrządzić?

Pieczarki oczyścić, posolić i podsmażyć na maśle, dodać posiekaną cebulę. Dodać pokrojne w plasterki parówki i smażać około 3 minuty, nasępnie dodać porojoną kapustę (nie za drobno) i podsmażać 2 minuty. Zalać dwoma szklankami wody i wsypać fix do gulaszu. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut, w końcowej fazie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawić do smaku polecam sosem sojowym i pieprzem oraz solą. Przed podaniem obficie posypać szczypiorkiem, serwować z pieczywem.

Uwagi:

Można dodać mąki dla zagęszczenia leczo.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćokoło 300 kcal porcja
Przybliżony koszt4 zł
AutorAseeca

Błyskawiczne leczo: Podobne przepisy

Błyskawiczne leczo: wypróbuj również

Powiązane Tematy