Składniki:
400 g pieczarek,
400 g kapusty pekińskiej,
400 g parówek cielęcych,
300 g papryki konserwowej w słoiku,
2 cebule,
pęczek szczypiorku,
masło,
fix do gulaszu
Jak przyrządzić?
Pieczarki oczyścić, posolić i podsmażyć na maśle, dodać posiekaną cebulę. Dodać pokrojne w plasterki parówki i smażać około 3 minuty, nasępnie dodać porojoną kapustę (nie za drobno) i podsmażać 2 minuty. Zalać dwoma szklankami wody i wsypać fix do gulaszu. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut, w końcowej fazie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawić do smaku polecam sosem sojowym i pieprzem oraz solą. Przed podaniem obficie posypać szczypiorkiem, serwować z pieczywem.
Uwagi:
Można dodać mąki dla zagęszczenia leczo.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | około 300 kcal porcja |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Aseeca |