Sezonowy placek

Przepis kulinarny

Składniki:

słodka śmietana , świeże truskawki lub inny miękki owoc, cukier, żelatyna

Jak przyrządzić?

Żelatynę trzeba rozpuścić w gorącej wodzie, śmietane osłodzić, ale ma być dobrze schłodzona. Do tej śmietany wlać żelatynę. Do tortownicy wsypać owoce i zalać śmietaną z żelatyną. Wstawić do lodówki na około 30 min.

Jak podawać?

tak jak kroi się tort

Uwagi:

Składniki: 1l śmietany, 1 szklanka cukru, 3 do 4 łyżek żelatyny, 1/2 koszyczka malin, około 2 kg truskawek

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania50 min.
Porcje20
Kalorycznośćdość duża
Przybliżony koszt15 zł
Autoriwonka

Sezonowy placek: Podobne przepisy

Sezonowy placek: wypróbuj również

Powiązane Tematy