Curry po indyjsku

Przepis kulinarny

Składniki:

jogurt naturalny,
maka pszenna,
jajka lub ziemniaki,
cebula,
przyprawy: kminek, kolendra, korzen imbiru, curry, chili, sol, czarny pieprz, cukier

Jak przyrządzić?

Rozgrzac olej, wrzucic kminek i kolendre. Dodac pokrajana cebule i imbir, lekko oszklic. Jogurt wymieszac z lyzka maki i sola, wylac na zeszklona cebule z imbirem. Dodac przyprawe curry, chili, czarny pieprz troche cukru do smaku i mieszac. Na koniec dodac ugotowane jajka pokrojone w cwiartki lub polowki badz wczesniej ugotowane ziemniaczki.

Jak podawać?

W glebokim talerzu, jesli spozywamy curry z jajkiem podac chleb, jesli z ziemniaczkami - bez chlaba.

Uwagi:

Proste, smaczne, dla wszystkich ktorzy lubia ostre potrawy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt6 zł
Autoralruna

Curry po indyjsku: Podobne przepisy

Curry po indyjsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy