Ananas w cieście naleśnikowym polany miodem

Przepis kulinarny

Składniki:

puszka ananasa (lub swieży), mąka, jajko, mleko lub woda, olej do glębokiego smażenia, miód

Jak przyrządzić?

Zrobić gęste ciasto naleśnikowe, ananasa pokroić w większe kawałki, obtoczyc w cieście i wrzucić do rogrzanego oleju. Smażyć do zarumienienia. Po usmażeniu wyłożyć na papierową serwetkę, aby nadmiar oleju wsiąkł w serwetkę. Podawać na talerzykach deserowych polane miodem. Cud miód.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
Autorkaśka

Ananas w cieście naleśnikowym polany miodem: Podobne przepisy

Ananas w cieście naleśnikowym polany miodem: wypróbuj również

Powiązane Tematy