Składniki:
słoik fasolki szparagowej,
5 jaj,
2-3 ogórki kiszone (lub jeśli ktoś woli - konserwowe),
majonez,
ketchup
Jak przyrządzić?
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Fasolkę szparagową odcedzić. Na duży płaski talerz wyłożyć fasolkę, a na nią pokrojone jajka. Ogórki kiszone drobno pokroić, dodać majonez( zrobić sos tatarski), polać fasolkę i jajka. Na to dać kilka "kleksów" ketchupu.
Jak podawać?
Idealny przepis na kolację lub "niespodziewanych gości", bo takie produkty przeważnie są w domu. Naprawdę smaczne!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Zosia |