Jajka z fasolą szparagową - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

słoik fasolki szparagowej,
5 jaj,
2-3 ogórki kiszone (lub jeśli ktoś woli - konserwowe),
majonez,
ketchup

Jak przyrządzić?

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Fasolkę szparagową odcedzić. Na duży płaski talerz wyłożyć fasolkę, a na nią pokrojone jajka. Ogórki kiszone drobno pokroić, dodać majonez( zrobić sos tatarski), polać fasolkę i jajka. Na to dać kilka "kleksów" ketchupu.

Jak podawać?

Idealny przepis na kolację lub "niespodziewanych gości", bo takie produkty przeważnie są w domu. Naprawdę smaczne!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt5 zł
AutorZosia

Jajka z fasolą szparagową: Podobne przepisy

Jajka z fasolą szparagową: wypróbuj również

Powiązane Tematy