Jedzenie kukurydzy staje się prostsze
KATARZYNA PURA • dawno temuJak każda z nas wie, jedzenie kukurydzy może doprowadzić do szewskiej pasji. A mają na to wpływ przede wszystkim dwie rzeczy: kolby kukurydzy są gorące i nie ma ich jak złapać (dlatego też niektórzy producenci postanowili stworzyć specjalne widelczylki do kukurydzy) oraz jak już je weźmiemy do rąk — zaczynamy się zastanawiać jak je mamy jeść.
Tutaj również pojawia się kilka możliwości. Można po prostu zębami próbować wydłubywać poszczególne ziarenka, można sobie pomagać nożem i jeść je z talerza, bo trwającej dość długo "wojnie z kukurydzą", ale można również użyć akcesorium kuchennego, o którym dzisiaj będzie mowa.
A jest to coś w rodzaju skrobaczki. Jedyne, co musimy zrobić, to przesuwać ją po całej długości kukurydzy, która będzie się zbierać w pojemniczku. Czyż to nie jest proste rozwiązanie? Banalne wręcz! A pomaga zaoszczędzić czasu i nerwów…
Skrobaczkę do kukurydzy możesz nabyć za pośrednictwem tego sklepu internetowego za ok. 13 dolarów.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze