Raz otworzone a szczelnie zamknięte
KATARZYNA PURA • dawno temuKażdego roku marnujemy sporo pieniędzy z powodu wyrzucania żywności przeterminowanej lub źle przechowanej, która już się nie nadaje do jedzenia.Produkty świeże, takie jak sery, mięso czy mleko nie mogą długo stać i trzeba je szybko spożyć, ale przecież to każda z nas wie. Jest jednak taka grupa żywności, która może trochę poleżeć, aczkolwiek z biegiem dni staje się coraz mniej smaczna albo psuje się, albo — co gorsza — znajdują je niezbyt ciekawe szkodniki.
Właśnie dlatego producent Copco wymyślił i wyprodukował coś jak "czapki" do żywności.
Nie jest to nic innego jak zakrętki na butelki — tak tutaj czapki zakładamy na otwarte folie z chrupkami, płatkami śniadaniowymi czy innymi tego typu produktami, które mogą poleżeć, lecz po czasie tracą swoje walory smakowe.
Pomysł wydaje się bardzo trafiony biorąc pod uwagę przede wszystkim to, iż tak zamknięta żywność — szczelnie zamknięta — może naprawdę poleżeć kilka dni i nic jej się nie stanie.
Dzisiejsze jakże przydatne w kuchni gadżety możesz nabyć w dwóch kształtach — podłóżne oraz owalne w kilku kolorach: niebieskim, zielonym, żółtym oraz czerwonym w sklepie Sutlatable za jedyne sześć dolarów.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze