Składniki:
3jaja, 2łyżki bułki tartej, 1/2 szkl. mąki, szczypta soli, pieprzu (ilośc według gustu), pokrojona w chudziutką kosteczke wędlinka (ok 3,4 plastry), bazylia, ser tarty, (ok. garści).
Jak przyrządzić?
Z białek ubic pianę i do piany dodawać po kolei składniki, zaczynając od mąki i bułki tartej, ciągle mieszając. Na nagrzaną patelnię z odrobiną oleju, najlepiej dużą, wylać sporządzone ciasto. Jeśli masz tylko małą patelnię, rozdziel ciasto na dwa razy, bo może wyjść z patelni ;-)
Potrzebne przybory:
miska, mikser
Jak podawać?
na talerzu ;o)
Uwagi:
Dzięki temu że ubijemy piane, omlet będzie bardzo puchaty. Początkującym trudność może sprawić przewracanie omleta na drugą stronę ;-)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | Ancza |