Składniki:
- 1/2 kg mąki krupczatki (ok 3 szklanki)
- 3 jajka
- 1 kostka margaryny
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 szkalnki cukru kryształu
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać. Uwaga - klei się do rąk! Ciasto podzielić na dwie części 60% i 40%. Na wysmarowaną blachę wyłożyć 60%. Na to nałożyć np. mus jabłkowy(można kupić gotowy), śliwki lub inne owoce. Na wierzchu posypać pozostałym ciastem jak kruszonką maczając ręce w mące.
Potrzebne przybory:
miska no i oczywiście piekarnik
Uwagi:
Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni, wkłada się do gorącego piekarnika. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | cała blacha |
Autor | Agatka |