Składniki:
- 6 jajek
- laska kiełbasy (ok. 20 dag)
- natka pietruszki
- musztarda
Do ozdoby:
- majonez
- ketchup
Jak przyrządzić?
Jajka ugotować na twardo, obrać, przeciąć wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Żółtka przekręcić w maszynce razem z kiełbasą i natką pietruszki. Powstałą masę wymieszać z musztardą (dać jej tyle, aż wyjdzie ładna masa). Łyżeczką nakładać farsz do połówek jaj.
Ozdobić ketchupem i majonezem.
Potrzebne przybory:
- maszynka do mielenia
- i to, co w kuchni ;)
Uwagi:
Kiełbasa najlepiej śląska lub toruńska.
Jaja faszerowane są dobre na każdą okazję - urodziny, komunia i spotkania znajomych - idą jak bułeczki ;)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | zależy kto ile zje ;) |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Martencja |