Składniki:
1-2 pory,
łyżka masła/margaryny,
2 piersi z kurczaka
Jak przyrządzić?
Rozgrzać na patelni masło/margarynę i usmażyć pora (ok. 10 min.). Następnie zdjąć pora i usmażyć kurczaka. Kiedy kurczak będzie gotowy wrzucić przygotowanego wcześniej pora. Poddusić to razem chiwilkę (5 min.) i danie gotowe. Zalecam podawać z ryżem. Życzę smacznego :)
Potrzebne przybory:
Patelnia, talerze i widelce... a i zapomniałabym o garnku do ryżu/makaronu.
Jak podawać?
Polecam podawać z ryżem ale zapewne z makaronem też będzie pyszne.
Pięknie się ubrać i podawać z uśmiechem.
Uwagi:
Ilość pora wedle uznania.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | DiDo |