Sk艂adniki:
ladny bialy kalafior,
3, 4 zabki czosnku (jak ktos lubi to mozna dac wiecej),
kwasna smietana,
peczek koperku,
sol.
Jak przyrz膮dzi膰?
Kalafior surowy tniemy na male "rozyczki" (tak aby zmiescily sie do buzi :)
Przygotowujemy sos ze smietany, posiekanego drobno koperku, wycisnietego czosnku (sa do tego specjalne wyciskarki) i soli, mieszamy i polewamy kalafior.
Potrzebne przybory:
wyciskarka do czosnku
Jak podawa膰?
mozna jesc samo lub jako przystawke do obiadu
Uwagi:
Mozna jesc od razu ale lepsze bedzie jak odstawiamy do lodowki aby kalafior przeszedl czosnkiem
Polecam, jest pycha!
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | piekna |