Parzucha - Przepis

Przepis kulinarny

Sk艂adniki:

boczek surowy ok. 0,5 kg, kielbasa np.slaska - 2 petka, mala glowka kapusty, ziemniaki (10-12 szt.), 3 cebule, sol, pieprz, vegeta, majeranek

Jak przyrz膮dzi膰?

Boczek i kielbase kroimy w kostke, kapuste siekamy (posolic to skruszeje), ziemniaki pokroic w plastry, cebule rowniez w plastry. W naczyniu zaroodpornym ukladamy warstwy: 1. na dno boczek, 2. ziemniaki, teraz przyprawy (sol,pieprz,vegeta,majeranek), 3. kielbasa, 4. cebula, 5. kapusta i powtorzyc warstwe. Na kazda warstwe posypac majeranek. Na koniec wlac 3 lyzki oleju np. rzepakowego. "Parzyc" w temp. 180 C ok. 1 godz.

Potrzebne przybory:

Naczynie zaroodporne, deska do krojenia, noz.

Jak podawa膰?

Na goraco

Uwagi:

Znakomita na kazda okazje.

0.00
0 g艂os贸w
Dane szczeg贸艂owe
Kategoria daniaDania wegetaria艅skie
Czas przygotowania60 min.
Trudno艣膰prosty
Autorslaw

Parzucha: Podobne przepisy

Parzucha: wypr贸buj r贸wnie偶

Sposoby podawania kawy

... Kawa to nap贸j, kt贸ry poda膰 mo偶na na wiele sposob贸w. W Polsce do niedawna kr贸lowa艂a jeszcze parzucha w szklance, ale dzi臋ki wi臋kszej dost臋pno艣ci ekspres贸w do kawy i kawiarek, coraz wi臋cej os贸b docenia ...

dawno temu

Powi膮zane Tematy