Sk艂adniki:
boczek surowy ok. 0,5 kg, kielbasa np.slaska - 2 petka, mala glowka kapusty, ziemniaki (10-12 szt.), 3 cebule, sol, pieprz, vegeta, majeranek
Jak przyrz膮dzi膰?
Boczek i kielbase kroimy w kostke, kapuste siekamy (posolic to skruszeje), ziemniaki pokroic w plastry, cebule rowniez w plastry. W naczyniu zaroodpornym ukladamy warstwy: 1. na dno boczek, 2. ziemniaki, teraz przyprawy (sol,pieprz,vegeta,majeranek), 3. kielbasa, 4. cebula, 5. kapusta i powtorzyc warstwe. Na kazda warstwe posypac majeranek. Na koniec wlac 3 lyzki oleju np. rzepakowego. "Parzyc" w temp. 180 C ok. 1 godz.
Potrzebne przybory:
Naczynie zaroodporne, deska do krojenia, noz.
Jak podawa膰?
Na goraco
Uwagi:
Znakomita na kazda okazje.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | slaw |