Parzucha - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

boczek surowy ok. 0,5 kg, kielbasa np.slaska - 2 petka, mala glowka kapusty, ziemniaki (10-12 szt.), 3 cebule, sol, pieprz, vegeta, majeranek

Jak przyrządzić?

Boczek i kielbase kroimy w kostke, kapuste siekamy (posolic to skruszeje), ziemniaki pokroic w plastry, cebule rowniez w plastry. W naczyniu zaroodpornym ukladamy warstwy: 1. na dno boczek, 2. ziemniaki, teraz przyprawy (sol,pieprz,vegeta,majeranek), 3. kielbasa, 4. cebula, 5. kapusta i powtorzyc warstwe. Na kazda warstwe posypac majeranek. Na koniec wlac 3 lyzki oleju np. rzepakowego. "Parzyc" w temp. 180 C ok. 1 godz.

Potrzebne przybory:

Naczynie zaroodporne, deska do krojenia, noz.

Jak podawać?

Na goraco

Uwagi:

Znakomita na kazda okazje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autorslaw

Parzucha: Podobne przepisy

Parzucha: wypróbuj również

Sposoby podawania kawy

... Kawa to napój, który podać można na wiele sposobów. W Polsce do niedawna królowała jeszcze parzucha w szklance, ale dzięki większej dostępności ekspresów do kawy i kawiarek, coraz więcej osób docenia ...

dawno temu

Powiązane Tematy