Pasta rybna - pychotka

Przepis kulinarny

Składniki:

- konserwa rybna w oleju (makrela, śledź, szprot, tuńczyk ok. 200g z zalewą)
- 4 jajka
- 50g twarogu
- średnia cebula
- mały ogórek kiszony
- dwie czubate łyżki majonezu
- trzy łyżki pikantnego ketchupu
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i odstawić do przestygnięcia.
2. Cebulę i ogórka bardzo drobno posiekać, wsypać do miseczki i zalać sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić do "przegryzienia".
3. Majonez i ketchup wymieszać razem z solą i pieprzem.
4. Większość oleju odlać od ryby. Całość utrzeć z twarogiem na gładką masę.
5. Przestygnięte jajka drobno pokroić i połączyć ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszać.

Jak podawać?

Pasta jest idealna jako składnik pysznych kanapek: do chleba, krakersów, bagietki. Smakuje również świetnie z ciastem naleśnikowym :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt4 zł
AutorGatka

Pasta rybna - pychotka: Podobne przepisy

Pasta rybna - pychotka: wypróbuj również

Powiązane Tematy