Składniki:
filet rybny na glowe, wino biale wytrawne, soczysta pomarancza na jeden filet.
Jak przyrządzić?
Rozmrozona rybe wlozyc na patelnie, oblozyc obrana pomarancza ze skorek wszelakich i zalac winem ponad 3/4 wysokosci ryby. Na malym ogniu gotowac pod przykryciem az ryba bedzie miekka, w miedzyczasie przekrecic rybe na druga strone. Jak ryba bedzie miekka mozna podawac do stolu. Odczekac chwilke az ostygnie i jesc mozna juz.
Jak podawać?
w salaterkch, jesc widelcem lub paleczkami, a co zostalo wysiorbac.
Uwagi:
Przepis nie jest moj, tylko od 'dwoch grubych bab', co to motorem jezdza po Anglii i robia jedzonko.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | zerowa |
Autor | i. |