Cytrynóweczka

Przepis kulinarny

Składniki:

1 litr spirytusu (z pewnego zródła),
1,5 litra wody mineralnej lub przegotowanej,
skórka starta z 3 cytryn,
kilka łyżek miodu wg uznania

Jak przyrządzić?

Spirytus i wodę mieszamy. Dokładamy skórkę cytrynową startą na tarce z małymi oczkami uprzednio sparzoną oraz kilka łyżek miodu. Ja daję ok 10. Przelewamy do butelek, zostawiamy na kilka dni (im dłużej tym lepiej), przed podaniem dobrze jest przecedzic przez sitko coby cytrynowe farfocle nie pływały.

Uwagi:

Pije się bez popitki najlepiej w chłodne wieczory. Rozgrzewa jak cholera! Polecam!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Autorqka

Cytrynóweczka: Podobne przepisy

Powiązane Tematy