Składniki:
CIASTO: 3 jajka, 250g cukru, sparzona cytryna, po 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy i cytrynowej, łyżka mielonego cynamonu, 250g mielonych migdałów, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1-2 łyżki mąki
POLEWA I DEKORACJA: 175g cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny
Jak przyrządzić?
Jajka ubić z cukrem, dodając skórke startą z cytryny i pomarańczy oraz resztę składników ciasta. Na blasze ułożyć papierowe krążki. Na każdym wycisnąć szprycą po porcji ciasta. Pozostawić na noc i piec następnego dnia 15 minut. Cukier puder utrzeć z sokiem. Polewą polać każde ciasto.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Elizka |