Pierniczki Elizki

Przepis kulinarny

Składniki:

CIASTO: 3 jajka, 250g cukru, sparzona cytryna, po 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy i cytrynowej, łyżka mielonego cynamonu, 250g mielonych migdałów, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1-2 łyżki mąki
POLEWA I DEKORACJA: 175g cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny

Jak przyrządzić?

Jajka ubić z cukrem, dodając skórke startą z cytryny i pomarańczy oraz resztę składników ciasta. Na blasze ułożyć papierowe krążki. Na każdym wycisnąć szprycą po porcji ciasta. Pozostawić na noc i piec następnego dnia 15 minut. Cukier puder utrzeć z sokiem. Polewą polać każde ciasto.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorElizka

Pierniczki Elizki: Podobne przepisy

Pierniczki Elizki: wypróbuj również

Powiązane Tematy