Składniki:
Zielona sałata, kilka rzodkiewek, 4 ugotowane na twardo jajka, łosoś wędzony, 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego, 1 łyżka octu balsamicznego, ząbek czosnku, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Sałatę drobno "porwać", dodać pokrojone niezbyt drobno rzodkiewki oraz 2 jajka na każdą porcję przekrojone na 4 części, na to ułożyć łososia w kawałkach i polać sosem.
Sos:
wymieszać olej, ocet balsamiczny i dodać wyciśnięty czosnek.
Jak podawać?
Przygotowywać na każdym talerzu oddzielnie.
Uwagi:
Polecam raczej olej rzepakowy niż oliwę z oliwek, ale to wg uznania.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | kasiajulia |