Mus brzoskwiniowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 puszka brzoskwiń, 1 puszka moreli, 2 galaretki brzoskwiniowe, 1 szklanka ubitej śmietanki kremówki 30-36%, listki melisy lub mięty

Jak przyrządzić?

Galaretki rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie, odstawić w chłodne miejsce, żeby stężały. Morele i brzoskwinie osączyć z zalewy, zmiksować (kilka połówek zostawić do dekoracji). Wlać zalewę z owoców, wymieszać, połączyć z tężejącą galaretką. Masę przełożyć do formy przepłukanej zimną wodą, wstawić do lodówki. Ostudzony deser wyjąć, zanurzając formę na moment w gorącej wodzie. Ozdobić rozetkami z ubitej śmietanki i pozostawionymi owocami oraz listkami mięty lub melisy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorElizka

Mus brzoskwiniowy: Podobne przepisy

Mus brzoskwiniowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy