Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Odchudzasz się, jesz w biegu? Narażasz się na groźne niedobory witamin Niskokaloryczne, detoksykujące i bogate w substancje odżywcze. Wszystko o popularnych sałatach MOLESTOWANIE SEKSUALNE to nie tylko dotyk. Jak reagować? ANNA LEWANDOWSKA pokazuje, jak ćwiczyć w ciąży! KRĘPUJĄCE badanie ginekologiczne niepotrzebne? "No woman, no drive". Kolejna akcja przeciwko DYSKRYMINACJI kobiet Kim był dostawca, który PRZYNIÓSŁ PIZZĘ na galę Oscarów? Jakie błędy popełniamy podczas BIEGANIA? "To nie jest sport dla osób z nadwagą" TVP rusza z nowym REALITY SHOW "Rolnik szuka żony" Szok dla medycyny. URODZIŁA zdrowe dziecko w wieku 66 LAT! Abstrachuje szczerze o FACEBOOKU i INSTAGRAMIE! To NAJCZĘSTSZY NOWOTWÓR u Polek. Wciąż zapominamy o ważnym badaniu