Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

WALKA Dody i Agnieszki Szulim w parodii Majewskiego! Mleko matki „szczepionką” na raka i cukrzycę? Lekarze nie mają wątpliwości Kiedy jest najlepszy czas na seks? U kobiet i mężczyzn wygląda to inaczej Pragnął mieć dzieci. OTYŁOŚĆ wywołała u niego zakażenie genitaliów Jak nauczyć się asertywności? Najlepszy jest amerykański sposób "na kanapkę" Mocne argumenty dziecka. "Nie posprzątam, bo NIE MAM SIŁY" Zrobiła facetom dowcip. Tego się NIE SPODZIEWALI! Zgłosiło się około 1500 chętnych! PIERWSZY ODCINEK już w kwietniu Epilacja jeszcze skuteczniejsza od depilacji. Nowa metoda trwale niszczy włos! Mocne słowa kobiet. Odważyły się pokazać twarze i przyznać, jak potraktowali je mężczyźni Polacy na bakier z aktywnością fizyczną. To częsty powód chorób Najlepsze momenty rozmowy z EWĄ KOPACZ. Wywiad w Vivie niczego jej nie nauczył?