Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Polacy 7. NAJBARDZIEJ OTYŁYM narodem Europy. Nie potrafimy się odchudzać? Drogocenne właściwości KASZY. Jej kaloryczność po ugotowaniu zmniejsza się ponad pięciokrotnie Odszedł od polskich świadków Jehowy. Teraz wyznaje, co przeżył Kolejna parodia reklamy z Van Dammem. W PRZESTRZENI KOSMICZNEJ! Wadliwe IMPLANTY PIERSI nadal zagrażają zdrowiu kobiet. Wśród poszkodowanych Polki Program do sporządzania portretów przestępców stworzył IDEAŁ PIĘKNA JENNIFER LAWRENCE na wrześniowej okładce VOGUE! "No woman, no drive". Kolejna akcja przeciwko DYSKRYMINACJI kobiet CHIPSY przyczyną otyłości i miażdżycy. Po kształcie poznasz, które są najgorsze Oto nowa piramida żywieniowa. To, co było niepolecane, teraz jest podstawą diety Teraz zwrot zakupionego towaru jest łatwiejszy. Wystarczy znać przepisy Ma 93 lata, przeszła operację mózgu i właśnie pobiła REKORD NA SIŁOWNI!