Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

10-kilogramowy RATLEREK uratował pana przed dzikiem! Jakie ryby jeść, a jakich unikać? Na czarnej liście m.in. TOKSYCZNY TUŃCZYK Jak zadbać o stopy latem? Te błędy pięlęgnacyjne niszczą je najbardziej Jak i gdzie przechowywać warzywa i owoce? Zła temperatura może je popsuć Jak producenci oszukują na MAKARONIE JAJECZNYM? Rodzice są czarnoskórzy. Ich dzieci urodziły się z bielactwem Epilacja jeszcze skuteczniejsza od depilacji. Nowa metoda trwale niszczy włos! Takie zachowanie to już MOBBING. Nie pozwól na to pracodawcy Marzysz o białych zębach? Nigdy nie wybielaj ich sama w domu! Naturalny lek o niezwykłych właściwościach. Oczyszcza krew i cały organizm Powody, przez które urzędnik nie pozwoli ci ZMIENIĆ NAZWISKA One zdradzają twój prawdziwy wiek. Jak zapobiegać powstawaniu zmarszczek na szyi i dekolcie?