Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Obawiasz się ZDRADY? Zgłoś się do TESTERA WIERNOŚCI Kulisy "gorącej" sesji dla CKM. Tak pozowała modelka DONATANA! CHIPSY przyczyną otyłości i miażdżycy. Po kształcie poznasz, które są najgorsze Choroby mózgu coraz większym problemem. CO TRZECI POLAK zagrożony Latem nakładasz krem z filtrem. A co z WITAMINĄ D? Chipsy, frytki, burgery. Ulubione fast foody w zdrowszym wydaniu Są zawsze przygotowani na najgorsze. Kim są PREPPERSI? Częsty błąd chorych na raka może zmniejszać skuteczność terapii To nienarodzone dziecko klaszcze... podczas USG Natalia Siwiec pozuje w TUTORIALU MAKIJAŻOWYM Najlepsze sposoby na WORKI I CIENIE POD OCZAMI Marzysz o białych zębach? Nigdy nie wybielaj ich sama w domu!