Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Ukrywanie samotności czy potrzeba niezależności? SINGLE coraz popularniejsi Ilu partnerów seksualnych miałeś? Tak odpowiadali AMERYKANIE Łykamy je codziennie. W zbyt dużych ilościach poważnie szkodzą SYN Grzegorza Ciechowskiego o KOLEKCJI inspirowanej stylem muzyka 2 mln Polaków cierpi na przewlekłą chorobę płuc. Połowa o tym nie wie Robisz ZAKUPY PRZEZ INTERNET? Poznaj swoje nowe prawa Louis Hamilton zagrał w paintballa z PÓŁNAGIM KOLEGĄ! Strzelał do jego pośladków Znalazł swoją miłość oglądając sylwestrowy program Telewizji Polskiej Kocham, ale nie mam ochoty na seks. Dlaczego kobiety stają się OZIĘBŁE? Kontrowersyjna miłość WIĘŹNIAREK. Poznały się na planie filmu Groźne poparzenia BARSZCZEM SOSNOWSKIEGO. Objawy mogą utrzymać się kilka miesięcy Mirranda Kerr jako samuraj. Ta sesja WYWOŁAŁA SKANDAL!