Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Jak radzić sobie z NADMIERNĄ POTLIWOŚCIĄ? Nadużywanie, nieregularne godziny przyjmowania. Jak zmniejszamy skuteczność ANTYBIOTYKÓW? Policjant uratował psa zakopanego żywcem w ziemi. Teraz chce go adoptować Polka nazywana "najszybszą babcią świata". Zdobyła Mont Blanc mając 68 lat Pijesz dużo wody? To może ci zaszkodzić! Jeszcze groźniejszy jest inny zwyczaj Ukrywanie samotności czy potrzeba niezależności? SINGLE coraz popularniejsi Urządź sobie domowe SPA. Cztery pomysły na piękne włosy i skórę Jak ZMIENIĆ imię i nazwisko? Nie zawsze jest to możliwe EDYTA GÓRNIAK płacze. "Nie wiem jak, ale muszę nagrać płytę" Co zużywa najwięcej PRĄDU W DOMU? Polacy nie mają pojęcia Zajęcia z EWĄ CHODAKOWSKĄ zamiast lekcji WF-u Ola Szwed pokazała jak ćwiczy z narzeczonym! DWA MIESIĄCE po porodzie