Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK Wzruszająca historia NIEWIDOMEGO PSA WRZODY ŻOŁĄDKA to nie wynik złej diety. Skąd się biorą i jak sobie pomóc? Chirurgiczny sposób na MŁODY WYGLĄD? Lekarze ostrzegają przed zagrożeniem dla GAŁEK OCZNYCH Jak powstają CZEKOLADOWE JAJKA? Ma nawet 4 razy mniej kalorii niż TRADYCYJNY PĄCZEK. Domowy przepis na dietetyczny przysmak Te badania mogą uratować życie płodu. Dyskusyjna metoda coraz bardziej popularna To NAJCZĘSTSZY NOWOTWÓR u Polek. Wciąż zapominamy o ważnym badaniu Poświęciły pustelnicze życie dla... konfitur. Niezwykła historia polskich sióstr KATE ROZZ ma swój program na Youtube. Udaje REPORTERKĘ W BRAZYLII Ponad połowa Polaków cierpi na syndrom poniedziałku. Stres zaczyna się już w niedzielę Jak zwiększyć skuteczność produktów ANTYCELLULITOWYCH?