Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Majewski śmieje się z MINISTER BIEŃKOWSKIEJ Widzowie mdleli na premierze FILMU. Wszystko przez szokujące sceny Kiedy kosmetyk nie nadaje się już do użycia? Liczy się data otwarcia opakowania Sądzisz, że jesteś dobrym człowiekiem? Jeden test i odpowiedź nie będzie oczywista Premier TUSK śpiewa "Hey Jude" w kancelarii! Drewniana deska działa antybakteryjnie. Ale nie możesz jej moczyć i myć w zmywarce Te ZAMIENNIKI POSIŁKÓW możesz stosować przy nieregularnym trybie życia Największa tajemnica chrzecijaństwa. Jaka jest prawda? Gdzie spędzić urlop nad POLSKIM MORZEM? Mapa najlepszych kąpielisk Obawiasz się ZDRADY? Zgłoś się do TESTERA WIERNOŚCI Mocne argumenty dziecka. "Nie posprzątam, bo NIE MAM SIŁY" Wstydliwy nowotwór. Dotyka aż 10 TYSIĘCY mężczyzn rocznie