Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Co by było, gdyby kobiety MÓWIŁY, CO MYŚLĄ? Ameryka ją znienawidziła. Co stało się z "matką chrzestną ateizmu"? Masz BOLESNE MIESIĄCZKI? To może być objaw groźnej choroby Ostatni CZAS NA ODCZULENIE dla alergików. Zostało tylko kilka dni Czy IDEALNY chłopak istnieje? Tak, ale... Wstydliwy nowotwór. Dotyka aż 10 TYSIĘCY mężczyzn rocznie W niej tkwi sekret udanych WYPIEKÓW. Jak wybrać tę odpowiednią? Rewolucyjna metoda odchudzania. Potrzebujesz jedynie… ścierek kuchennych Łagodzi ból, koryguje wady postawy. Wszystko o KINESIOTAPINGU W trakcie grypy nie rezygnuj z KARMIENIA PIERSIĄ. Jest ważny powód Uważaj na ZIELONE KOKTAJLE. Mogą być szkodliwe dla nerek Chodzenie bez STANIKA - zły gust czy atut?