Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

PARODIE utworu "BRAĆ" Donatana, Cleo i zespołu Enej Sądzisz, że jesteś dobrym człowiekiem? Jeden test i odpowiedź nie będzie oczywista Dziewięć filmów EROTYCZNYCH na warszawskiej Pradze! Bezsenność przyczyną otyłości? Badania to potwierdzają Idealny trening dla zapracowanych. 4 minuty, 3 razy w tygodniu, a efekt zaskakujący! Łysienie to nie tylko problem mężczyzn. Jak z nim walczyć? Pierwsze 'SELFIE' w historii? Zaczęło się od kultowego filmu 25 lat temu! Latem nakładasz krem z filtrem. A co z WITAMINĄ D? WALKA Dody i Agnieszki Szulim w parodii Majewskiego! Frytki afrodyzjakiem? Jeśli są z... BAKŁAŻANA Siedmioletnia dziewczynka z Surinamu uczy polskie dzieci tolerancji Kobiety giną za zgodą rodziny. Krwawe prawo nazywa to mordami honorowymi