Składniki:
1 sałata lodowa, 1 tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka fasoli czerwonej, 1 puszka kukurydzy, ser żółty (w kawałku w lub w plasterkach), sos winegret - francuski lub włoski, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Sałate umyć, porwać na kawałeczki. Fasolę i kukurydzę odcedzić, ser zółty pokoić na kawałeczki lub jeśli jest w kostce - można utrzeć na grubej tartce (ok 15 dkg). Wszystkie składniki wymieszac razem. Sos winegret najlepiej oba smaki pomieszać po pół opakowania i polać sałatke. Wymieszać. Posolić i posypać pieprzem do smaku.
Jak podawać?
Potrawa moze być podawana jako przystawka, do obiadu, lub można zjeść z razowym chlebkiem.Smacznego.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | squirrel |