Składniki:
po 25 dag cebuli, twarogu, ziemniaków, 0,5 kg mąki, woda, sól i pieprz, słoninka
Jak przyrządzić?
farsz: ziemniaki ugotować, cebulke usmażyć na złoty kolor, jak ostygną utrzeć z twarogiem i dodać dużo pieprzu i soli do smaku.
ciasto: mąkę zagnieść z letnią wodą, wody tyle żeby ciasto było elastyczne, rozwałkować w miarę cienko i wycinać szklanką kółeczka... dalej chyba nie muszę tłumaczyć, lepimy pierogi, wrzucamy na wrzątek (osolony) i gotujemy aż wypłyną
Potrzebne przybory:
wałek do ciasta
Jak podawać?
jak pierogi
Uwagi:
podajemu polane tłuszczykiem ze skwareczkami i cebulką
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | madzik |