Fasolówka

Przepis kulinarny

Składniki:

2 puszki fasoli białej, 2-3 ząbki czosnku, 20 dag boczku wędzonego, 2 cebule małe, 1-2 łyżka smalcu, łyżka mąki, majeranek, vegeta

Jak przyrządzić?

Otwieramy 1 puszkę z fasolą, odlewamy zalewę do garnka a fasole miksujemy na drobno. 2. puszke -zawartosc wlewamy w całosci do garnka. Dodajemy do garnka jeszcze ok. 5 puszek od fasoli wody i gotujemy. Cebulke kroimy drobno w kostke i podsmażamy na smalcu, jak pierwsze cebulki zaczna zmieniac kolor dodajemy troche mąki i dalej podsmazamy, az do uzyskania pożądanego koloru, najczesciej jest to zloty ;) i dodajemy do garnka. Podsmazamy równiez pokrojony w plasterki boczek (ok 1cm x 1cm) i dodajemy do garnka. Dodajemy rozdrobniony czosnek, garsc majeranku, próbujemy i dodajemy do smaku vegety, która dodatkowo dosoli zupke.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorarp

Fasolówka: Podobne przepisy

Powiązane Tematy