Składniki:
2 kromki chleba białego,
masło,
szynka (obojętnie jaka),
pomidor,
ser (obojętnie jaki),
pomidor,
suszony koperek,
sól,
olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Kromki chleba posmarować cieniutko masłem. Na to położyć w kolejności: szynkę, pomidor - tu posolić - ser. Całość posypać koperkiem. Na rozgrzanej patelni ułożyć grzanki. Przykryć patelnię pokrywką i smażyć przez kilka minut na małym gazie do zrumienienia.
Potrzebne przybory:
nóż, talerz, patelnia
Jak podawać?
Z keczupem.
Uwagi:
W tym wypadku suszony koperek jest lepszy od świeżego.Danie można przygotować też w mikrofalówce, ale wówczas chleb nie będzie taki chrupiący.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Miyako |