Składniki:
1 bochenek krojonego chleba,
1 kostka masła (prawdziwego 78% tłuszczu),
vegeta,
czosnek,
oregano
Jak przyrządzić?
Masło wyjmujemy z lodówki, czekamy, aż zrobi się miękkie. Następnie dodajemy vegetę oraz oregano i roztartego czosnku około 5-6 ząbków. Całą masę należy dobrze wymieszać. Potem wystarczy posmarować masełkiem kromkę chleba z obu stron i położyć ba grillu (zamiast grilla możemy użyć patelni albo tostera).Życzę smacznego!
Potrzebne przybory:
nóż, grill
Jak podawać?
Z pieczoną karkówką lub kiełbaską i oczywiście z piwem.
Uwagi:
Najlepiej smakuje z kiełbaskami i zimnym piwem :D Najlepsze na imprezy. Szybkie i tanie.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Paweł 1989 Wrocław |