Składniki:
bagietka, masło, ser żółty, szynka bądź inna wędlina (niekoniecznie), pomidor, ogórek (niekoniecznie), czosnek
Jak przyrządzić?
Bagietkę pokroić na kromki, każdą kromkę natrzeć czosnkiem, posmarować cienką warstwą masła, obłożyć ulubioną wędliną, położyć plaster ogórka, pomidora, na wierzchu plaster sera. Ułożyć na brytfance, wstawić do nagrzanego piekarnika na 7-10 min. Jeść na ciepło z dodatkiem keczupu. Jest to szybka alternatywa dla zapiekanek z tostera.
Potrzebne przybory:
nóż, brytfanka, piekarnik
Jak podawać?
Podawać na talerzyku deserowym.
Uwagi:
Dodatki na grzanki można dobierać wg własnych upodobań.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 7 min. |
Trudność | prosty |
Autor | śledzikwoccie |