Składniki:
chleb tostowy 3 kromki, ser (dużo sera), keczup, masło, chili, miód, płatki kukurydziane zwykłe, zioła prowansalskie (dodatkowo)
Jak przyrządzić?
Kromkę chleba posmarować masłem i dać na nią 2-3 plastry sera. Polać keczupem i dodać chili (szczyptę albo 2). Przykryć to drugą kromką, posmarowaną z obu stron masłem. Na to nałożyć 2-3 plastry sera i posmarować miodem i posypać płatkami. Przykryć to trzecią kromką z masłem (masłem do dołu) i włożyć do opiekacza (zimnego) i piec około 4-5 minut.
Potrzebne przybory:
opiekacz do grzanek
Jak podawać?
Z ostrym nożem i widelcem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 7 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | bardzo wysoka |
Autor | JAN the Champion |