Składniki:
160 g mąki,
80 g cukru,
100 g miękkiego masła,
aromat waniliowy,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/4 łyżeczki soli,
1 jajko,
250 g czekolady,
220 g migdałów
Jak przyrządzić?
Mąkę, cukier, masło, aromat, proszek do pieczenia, sól i jajko dobrze rozmieszać i ugnieść. Dodać migdały i pokrojoną na malutkie kawałeczki czekoladę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 8-10 minut.
Potrzebne przybory:
dobry piekarnik i papier do pieczenia (pieczone na folii nie są zbyt smaczne:D:D)
Uwagi:
Czekolada musi być pokrojona na bardzo drobne kawałeczki!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | italygirl |