Bakłażany w parmezanie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

bakłażan, jajko, parmezan, ser ricotta, sos do spaghetti, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Obrane bakłażany pokroić w plastry grubości 1,5 cm, po czym moczyć w rozbitym jajku i obtaczać w parmezanie. Smażyć na grillu lub na gorącym oleju. Następnie przełożyć do brytfanki, na każdy kawałek bakłażana położyć ser ricotta i zalać sosem do spaghetti. Zapiec wszystko razem w piekarniku.

Jak podawać?

Podawać z bagietką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autoraga

Bakłażany w parmezanie: Podobne przepisy

Bakłażany w parmezanie: wypróbuj również

Powiązane Tematy