Składniki:
2 podwójne piersi kurczaka,
przyprawa gyros,
1/2 kapusty pekińskiej,
2 czerwone cebule (mogą być białe),
puszka kukurydzy konserwowej,
5 ogórków konserwowych.
Sos:
średni majonez Kielecki,
3 łyżki musztardy,
3 łyżki keczupu.
Jak przyrządzić?
Piersi pokroić w kostkę - obsypać przyprawą ok. 1/2 paczki, zostawić na 15 min.Mięso smażyć na oleju na złoty kolor.Posiekać kapustę pekińską, dodać cebulę pokojoną w cieniutkie półkrążki i ogórki pokrojone w półplsterki, kukurydzę i wystudzone mięso - dodać sos i dokładnie wymieszać!
Jak podawać?
Jak tam już chcecie..:D:D:D
Uwagi:
Życzę smacznego, mam nadzieję, że będzie smakowało!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 16 |
Kaloryczność | 350 kcal |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | amikatka |