Składniki:
pierś kurczka, świeże lub mrożone marchewki, przyprawy, pietruszka do dekoracji
Jak przyrządzić?
Pierś kroimy na kawałki i gotujemy na parze, przyprawiając odrobiną soli, pieprzu i sosu sojowego (można też dodać bazylię). W garnuszku gotujemy marchewke (w niewielkiej ilości wody). Gdy marchewka już zmięknie, zagęszczamy wodę na lekki sos (mąką lub lekką śmietanką) i doprawiamy solą, pieprzem i papryką.Wykładamy kawałki kurczaka na talerz, polewamy sosem i dodajemy marchewki i dekorujemy pietruszką.
Jak podawać?
Z ryżem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | wisienka |