Brokuły w sosie jogurtowo-musztardowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

rózyczki brokułów,
1 mały kubek jogurtu naturalnego,
1 łyżeczki musztardy sarepskiej lub miodowej

Jak przyrządzić?

Brokuły przygotować na parze. Jogurt zmieszać z musztardą. Kiedy brokuły będą półtwarde, wyjąć je z parownika i polać przygotowanym sosem.

Potrzebne przybory:

Garnek z sitkiem do gotowania na parze, łyżka do wyjmowania brokułów, łyżka i miseczka do mieszania sosu.

Jak podawać?

Można podawać z makaronem razowym, ale najlepiej smakują jako osobne danie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćniska
AutorInfantylna Czarownica Malta

Brokuły w sosie jogurtowo-musztardowym: Podobne przepisy

Brokuły w sosie jogurtowo-musztardowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy